Ulcinj
Foto: Printscreen/RINA

Na plaži u novom delu, u visini restorana Avra neke velike ribe su na pedesetak metara od obale jurile malog delfina, kako je jedan srpski turista napisao u fejsbuk grupi Grčka Info. 

Dva čoveka nisu puno oklevala, ušli su u vodu, oterali veće ribe i spasili bebu delfina. Jedan od njih ga je u naručju doneo do obale. Delfina, ne drugog čoveka.

delfin

Foto: Shutterstock

 

Odmah se našla jedna porodica iz Jagodine i ustupila svoj bazenčić za decu koji su hitro napunili svežom vodom i stavili unutra malog delfina. Radosno je lupkao svojim repićem po vodi i kao da je hteo da kaže hvala, neki posmatrači kažu da si mu videli i osmeh.

Ubrzo se okupio veći broj ljudi, čak je došao i lokalni sveštenik koji je očitao specijalnu molitvu namenjenu za ovakve slučajeve.

Delfin je odmah dobio nadimak Đura jer je većina posetilaca plaže iz Srbije i u obzir su dolazila samo naša imena. Jedan par iz Rumunije je imao i druge ideje za ime ali su bili nadglasani.

Naravno, spasioci su takođe ljudi iz Srbije, Sreten i Boca (tako se predstavio) koji su se skromno povukli u hlad i nastavili da piju pivo.

Posle nekog vremena sa pučine je došao delfin, očigledno majka, i počela je da doziva svoje delfinče. Lokalni ronilac je uzeo bebu delfina i lagano ga odneo do majke. Čitava plaža je tapšala i pozdravljala malog delfina a bogami bilo je i suza.

Čovek iz Krajine, pesnik po vokaciji je čak i smislio par stihova:

"Evo ide delfin Đura,
ispred sebe talas gura,
veseo nam i živ bio,
vazda nama dolazio!"

BONUS VIDEO 

 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading