vrućina u Beogradu
Foto: Alo/Foto: Alo!

Pitali smo prolaznike i radnike kako podnose vrelinu na gradskom asfaltu, ali i kako se rashlađuju.

- Podnosim onako kako sam naučio. Koliko je stepeni, ne znam, ali svaki dan mora da se radi. Imam suncobran, vodu i dobru volju za rad. Rashlađujem se vodom, ne štedim na tome i pijem izuzetno hladno mleko - rekao je ulični slikar.

- Svaki dan sam ovde i prodajem sladoled. Osećam se odlično, a rashlađujem se na vetru - rekla je prodavačica sladoleda.

- Podnosimo kako moramo, nije prijatno, ali pijem više vode i mora se izdržati. Do 13 časova i nije neki problem, ali posle kreće pakao, i već sam se privikao. Pijem puno tečnosti, umivam se i sklanjam u hladovinu - kaže prodavac knjiga.

Sigurno nije lako raditi na ulici pod visokim temperaturama, ali naši sugrađani se snalaze:

- Nije teško ako imate želju i volju za radom. Već 12 godina radim u Knez Mihailovoj. Svi moramo da vodimo računa o sebi i zdravlju, da pijemo vodu i sklanjamo se u hladovinu - rekao je prodavac sladoleda.

- Mogu reći da je teško, ali uključim klimu i radim. Dosta ljudi ne radi i puno taksi stanica je prazno, pa dosta njih ostaje bez vozila. Oseća se i da su godišnji odmori, pa opada posao. Ja pijem vodu sa limunom i klima radi dok vozim i čekam stranke - rekao je taksista.

vrućina u Beogradu

Foto: Alo!

 

 

- Radim kao hostesa ispred kafića i teške su vrućine ovih dana. Podnosim ih dobro, rashladim se pićem posle posla sa društvom - rekla je hostesa jednog restorana.

 

vrućina u Beogradu

Foto: Alo!

 

 

- Nikako ne podnosim vrućine, koristim lepezu, ali je uvek zaboravim, pa se hladim knjigom - kaže jedna naša sugrađanka.

- Teško je bez klime. Rashlađujem se sa dosta tečnosti ili idem na bazen - rekao je turista u Beogradu.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading