kraj školske godine 6. juna
Foto: Alo/Foto Alo!/ilustracija

Roditelji učenika Ekonomske škole "Nada Dimić" obratili su se inspekciji Ministarstva prosvete zbog zabrinutosti što nastavnica matematike J. J., zaposlena u toj školi, vodi učenike na privatne ekskurzije.

Naime, prema saznanjima beogradskih medija, ona ta putovanja organizuje u privatnoj režiji, a briga kod roditelja javila se kada su saznali da iza putovanja ne stoji škola.

Ministarstvo prosvete se oglasilo povodom ovog slučaja. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti: 

- Sva putovanja koja organizuje škola predviđaju se godišnjim planom rada škole i sprovode se i organizuju u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i ostvarivanju ekskurzija, koji jasno propisuje program školskih putovanja, ko organizuje i način na koji se organizuje školsko putovanje, izbor agencije, bezbednost i slično. Svako putovanje koje nije predviđeno planom rada škole, nije školsko putovanje, niti je u organizaciji škole. Privatna odluka roditelja je da li će i sa kim svoju decu slati na putovanja koja nisu u organizaciji škole. Predstavka u vezi slučaja iz Ekonomske škole „Nada Dimić“ upućena je Gradskoj prosvetnoj inspekciji, koja u skladu sa zakonom, postupa u prvoj instanci - navodi se u saopštenju. 

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading