pas pitbul
Foto: Printscreen/Foto: Pixabay


U naselju Solidarnost u Leskovcu, incident je šokirao lokalnu zajednicu kada je pas izleteo iz dvorišta i napao devetogodišnjeg dečaka, nanoseći mu ozbiljne povrede.

Prema rečima roditelja, napad se dogodio 8. jula u Ulici Dragana Pavlovića, između 12.30 i 12.34 sati. Dečak je nakon napada hitno prevezen u urgetni centar Opšte bolnice Leskovac, gde mu je noga ušivena.


Roditelji su izjavili da je dete prolazilo kada je pas iznenada napao i izujedao. Izrazili su ogorčenje zbog situacije, ističući da je njihov sin pretrpeo veliku traumu usled napada.

"Naše dete je prolazilo kada je pas istrčao iz dvorišta i nasrnuo na njega u izujedalo ga. Ogorčeni smo, a on je istraumiran", pričaju.

Osim toga, roditelji su istakli da su obavestili policiju o incidentu, ali su razočarani što niko neće snositi odgovornost za fizičke i duševne povrede njihovog deteta. Takođe, pomenuli su da imaju svedoke koji su prisustvovali napadu, ali osoba čiji pas je izvršio napad tvrdi da pas nije njen već da ga je samo hranila. 

"Iako imamo i svedoke koji su videli sve, osoba iz čijeg je dvorišta izašao pas tvrdi da to nije njen pas već da ga je samo hranila. Žalosno, psi imaju veća prava nego deca", zaključuje otac.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading