Prijepolje
Foto: Alo/Foto: RINA

Vreli talas drma Srbiju, a nije pošteđeno ni Prijepolje. Iako nisu toliko daleko od Crnogorskog primorja, oni koji su ostali u gradu traže spas u reci Lim.

Ono što je fantastična vest koja je obradovala sve građane jeste da je plaža Petrovac zasijala u punom sjaju. Spas od vrućina na njoj su pronašle sve generacije, ali pre svega mališani.

- Ovde nam je odlično, pored ovakve reke ne treba nam more. Volela bih samo da ima na plaži peska pa da možemo da igramo odbojku, ili možda da se organizuje neka školica plivanja, ali i ovako je zaista odlično, kažu za RINA mališani iz Prijepolja.

Da bi plaža dobila novi sjaj, potrudili su se sami meštani naselja Velika Župa i članovi organizacionog odbora plaže Petrovac, a pomoć lokalne samouprave takođe nije izostala.

- Prijepolje nema uređeno kupalište kao ni bazen, ova plaža je zaista ogroman potencijal koji se u budućnosti mora i više razvijati kako bismo ovde imali mnogo više sadržaja za naše kupače, rekao  je Elvin Banjica, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Meštani takođe apeluju na svoje komšije i sve posetioce da vode računa o ovom prirodnom biseru i da sav otpad ne ostavljaju na plaži, već da ga pokupe za sobom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading