plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Izraz "paradajz turisti" odavno je prišiven onima koji tokom boravka na plaži vole da zameze kvalitetno i domaće, umesto da skoknu do restorana. Upravo zato slika muškarca iz Srbije koji je pokazao šta mezi u Leptokariji izazvao je mnogo komentara, od pohvalnih, pa do onih pogrdnih.

Kada je okačio tanjir pun slaninice, kulena, kobasice, pršute, sira i paradajza, Ištvan Slezak nije mogao ni da pretpostavi da će njegova objava unutar jedne od grupa postati toliko popularna, pa i da će animirati druge Srbe koji se nalaze u Grčkoj da pokažu šta im je na dnevnom meniju.

Vreme je da se čalabrcne, sunce i voda su odradile svoje. Leptokarija", napisao je Ištvan i ako ćemo po komentarima, pokrenuo zabavu za sve članove grupe "Grčka info".

GRČKA

Facebook/ Grčka info

 

Pasulj i roštilj na plaži kao odgovor

Repliku sa slikom prvi je udario jedan Žarko i to sa tanjirom punim pasulja sa kobasicom.

- Potpuno vas razumem - kratko je napisao uz sliku.

Pored pasulja, na plaži se i roštiljalo, što nije baš preporučljivo trenutno u Grčkoj usled velikih vrućina koje vladaju već nekoliko dana. No, sudeći po viđenom, to nije smetalo da pored mora zamirišu kremenadle i pileće belo.

Ivan je prilikom postavljanja slike sa mora, bio još konkretniji, te je samo označio Žarka i pokazao mu njegovih ruku delo.

Pašteta, "kraljica" paradajz turizma, našla se na meniju jednog Luke koji je pokazao sitno svoj obrok koji se sastojao od paradajza, paštete i hleba.

GRČKA

Facebook/ Grčka info

 

Dame se nudile da svrate na ručak

U komentarima koji su nastupili, što Srbi, što Srpkinje nudili su se da svrate u goste da pripomognu domaćinu oko lalinskih đakonija.

- Samo fali ljuta papričica i hladna loza", "Leleeeee! I rakija i mogu da skočim da se mačujem sa ajkule", "Primaš li goste?", "Uuu,prijatno.. šteta što smo u Polihronu, inače bi došle na degustaciju", "Ja bih se rado pridružila ovim paradajz turistima. Naučili da podmažu - smenjivali su se komentari ispod slika hrane.

GRČKA

Facebook/ Grčka info

 

Ipak, bilo je i onih koji u ovoj objavi nisu videli ništa afirmativno kada se radi o sadržaju koji se unutar grčkih grupa i deli sa drugim turistima.

- "Slika koja ničemu ne služi samo spamuje grupu", " Ja kapiram iz fazona neka slika, ali sad su počeli svaki dan, ko šta jede", "Loša slika što jedete niko ne treba da vidi javno, to se ne pokazuje" - samo su neki od komentara Srba koji nisu bili blagonakloni prema Ivanovoj objavi, odnosno, njenoj sadržini.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading