Pljusak u Beogradu
Foto: Alo/Alo

Pred nama je sunčan dan. Očekuje se tropski toplo vreme, ali će temperature za koji stepen biti niže u odnosu na prethodne dane.

Sredinom dana i posle podne u južnim i jugozapadim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito na području Kosova i Metohije, Raškog okruga i Pešterske visoravni.

Kasnije posle podne i uveče uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom biće i u ostalim predelima, naročito u centralnim, dok će na severu Srbije ostati suvo, a severnije od Save i Dunava, odnosno na području Vojovine i dalje vedro, prenosi Telegraf.

I danas se ponegde očekuju grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, uz jake gromove.

S obzirom na to da su severozapadna visinska strujanja veoma slaba, grmljavinski sistemi zadržavaće se duže nad istim područjem.

Zbog opasnosti od grmljavinskih nepogoda, treba redovno pratiti državne i nadležne službe i ponašati se u skladu sa vremenom.

Maksimalna temperatura biće danas od 33 do 37 stepeni, u Beogradu do 35 stepeni.

Zbog veoma viosokih vrednosti indeksa UV zračenja, u periodu od 10 do 17 časova ne treba se izlagati suncu duže od 10 minuta bez adekvatne zaštite.

Prvi dan vikenda donosi promenu vremena, posle podne i uveče u većini predela i pljuskove sa grmljavinom, dok će drugog dana vikenda biti uglavnom sunčano.

I tokom vikenda temperature i dalje iznad 30 stepeni.

Sledeće sedmice ugodnije temperature, u većini predela pale bi i ispod 30 stepeni, uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Novi toplotni talas očekuje se nakon 28. jula.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading