Gordana Janićijević
Foto: Alo/Alo

U Beogradu je posle duge i teške bolesti preminula novinarka Gordana Janićijević (1959-2024).

Bila je prva žena ratni reporter koja je izveštavala sa ratišta tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, najviše na teritoriji tadašnje Republike Srpske Krajine. Od 1994. do 1999. godine radila je u RTV Politika, najpre kao skupštinski izveštač, a kasnije i kao voditeljka i urednica brojnih radio i televizijskih emisija. U tom periodu intervjuisala je mnoge tadašnje uticajne domaće i svetske političare, uključujući Slobodana Miloševića, Vuka Draškovića, Vojislava Šešelja, Zorana Đinđića, Ričarda Holbruka, Volfganga Petriča, Viktora Černomirdina…

Gordana Janićijević

Alo

 

Na TV IN4S, koja u Crnoj Gori ima nacionalnu frekvenciju, godinama je vodila i uređivala emisiju „Srpski sv(ije)t“. U 146 izdanja razgovarala je sa brojnim srpskim aktivistima i pregaocima sa prostora bivše Jugoslavije, ali i onima iz srpske dijaspore širom sveta.

Hrabro i odvažno se suočavala sa svim profesionalnim izazovima, ali i sa mnogim životnim turbulencijama i nevoljama koje su je zadesile, jer život prema Goci nije bio nimalo nežan. Jedno vreme je radila i u dnevnom listu Alo! i na portalu alo.rs. Koleginice i kolege iz naše kompanije pamtiće je s ljubavlju, poštovanjem i velikom tugom.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading