guča
Foto: Alo/TO Zlatibor

Na Zlatiboru je održan 51. Sabor trubača Zapadne Srbije. Glavni saborski dan počeo je tradicionalnom trubačkom budilicom kojom su duvački orkestri gostima i meštanima Zlatibora i Čajetine poželeli dobro jutro zvucima trube.

Orkestri koji su uzeli učešće u ovoj jedinstvenoj manifestaciji su: orkestar Milenka Filipovića iz Užica, orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, orkestar Vladimira Kuzmanovića iz Lučana, orkestar Aleksandra Grujičića sa Vodica, orkestri Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja i orkestar Milovana Petrovića iz Užica.

Takmičili su se u sledećim kategorijama: najbolji trubač (stručni žiri), najbolji trubač (novinari i publika), najbolji orkestar, najbolji bubnjar, najbolji basista, najbolji tenorista, najbolje odsvirano kolo, najbolje izvedena pesma i najizvornije muziciranje.

Prema oceni stručnog žirija, nagradu za najbolje odsvirano kolo poneo je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Milovana Petrovića iz Užica.

Nagradu za najbolje odsviranu pesmu odnela je pesma „Gde si dušo, gde si rano” u izvedbi orkestra Milenka Filipovića iz Užica. Nagradu za najbolje odsvirano kolo poneo je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Milovana Petrovića iz Užica.

Po oceni stručnog žirija 51. Sabora trubača zapadne Srbije za finalno takmičenje 63. Sabora trubača u Guči, direktno su se plasirali orkestri: Milenka Filipovića, Marka Gligorijevića I Milovana Petrovića.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading