Nevreme u Srbiji
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

U naredna dva sata u delovima jugozapadne, centralne, istočne i jugoistočne Srbije kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilniji, dok se na severu i zapadu zemlje očekuje uglavnom suvo vreme uz izolovanu pojavu pljuskova i grmljavine, prenosi RHMZ.

"Najjače nevreme sa jakim pljuskovima, grmljavinama i gradom se osmatra na severu Moravičkog okruga (između Ljiga i Gornjeg Milanovca) i u Šumadijskom okrugu (Topola sa širim područjem)", pisalo je u hitnom upozorenju RHMZ izdatom u 14 i 45 sati.

Nedugo zatim na društvene mreže su počele da pristižu fotografije i video snimci jakog pljuska praćenog vetrom i gradom, od kojeg su se dvorišta zabelela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Slična situacija nedavno je zabeležena i u Lazarevcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nevreme će se u narednom satu premestiti ka Smederevskoj Palanci, najavljuju meteorolozi.

Nešto slabiji, ali lokalno jaki razvoji, istovremeno se i dalje očekuju na teritoriji Rasinskog i Kosovsko Mitrovačkog okruga.

Trenutno kiša pada i u Beogradu.

Takođe, RHMZ je izdao najavu i za Beograd.

Vremenska prognoza

Foto: Printscreen/rhmz

 

 

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE

Pljuskovi i grmljavine, koji se danas očekuju na području Beograda, lokalno mogu biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.

BONUS VIDEO

@alo_portal Koji će se sladoled brže otopiti, vodeni ili mlečni? 🤔🤗 #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #alo #sladoled ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading