Nevreme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

U šest mesnih zajednica opštine Arilje proglašena je vanredna situacija zbog nevremena u subotu. Opštinske komisije su na terenu i procenjuju štetu, dok mehanizacija otklanja posledice elementarne nepogode.

Nakon nevremena, do domaćinstva Pavlovića u zaseoku Trešnjevici kod Arilja teško se stiže i peške, jer je prilazni put teško oštećen.

Ljubivoje Pavlović iz Trešnjevice kaže da je jedva odbranio kuću.

- Voda je ušla u laminat dole u podrume, ostavu, kotlarnicu, srušila potporni zid, sve je pokupila - dodaje Pavlović.

Stradao je i put istom zaseoku koji vodi prema Stojkovićima. Pokušali su sami lopatama, ipak ne može se bez mehanizacije.

Predrag Stojković ističe da se na putu stvorili kanali i da se ni sa traktorom ne može proći.

Bujični potok naneo je ogroman mulj u hladnjaču Miloša Sretenovića. Oko deset hiljada evra je šteta u zamrznutom voću, ali on strahuje da to nije i konačna suma.

- Ako bude zašlo dole za hladnjaču, onda će biti ogromna šteta, jer će mi podići pod od hladnjače i onda moram ceo pod da podižem i menjam panele i sve - napominje Sretenović.

Prema mernim instrumentima, na Trešnjevicu se sručilo više od 140 litara kiše po kvadratnom metru. Uprkos višoj sili, šteta se može umanjiti odgovornijim odnosom svakog pojedinca.

- U jednom dvorištu smo izneli, deponovali smo skoro pet kamiona otpada, granja, šljunka, smeća - kaže Vladan Nikolić vlasnik građevinskog preduzeća iz Arilja.

Opština Arilje angažovala je mehanizaciju, ali će otklanjanje posledica trajati nekoliko dana, prenose mediji.

(Alo, Blic, RTS)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading