igralište
Foto: Alo/Foto: RINA

Ružna slika sa dečjeg igrališta zatekla je stanovnike čačanskog naselja Ljubić brdo. Naime, nepoznati huligani su iskoristili priliku kad nije bilo nikog od meštana i demolirali omiljeno mesto mališana u ovom kraju.

- Na mobilijaru su ipisane uvredljive i ružne poruke, razvaljene su ograda i kanta. Zgroženi smo takvom bahatošću. Ovo je malo igralište u porodičnom naselju i sama pomisao da su se vandali osmelili da dođu u ruiniraju ga, zaista  je poražavajuća - kaže za RINU stanovnik ovog dela grada Ivan Nikolić.

On dodaje da je ovo igralište posebno i po tome, što je izgrađeno na inicijativu samih meštana koji su izdvojili sredstva iz svojih džepova kako bi svojoj deci obezbedili mesto za uživanje i igru.

- Ovde ima mnogo dece, a igrališta nije bilo. Skupili smo se, organizovali i sami smo odradili skoro većinu fizičkih poslova, kako bi igralište zablistalo u punom sjaju. Nedopustivo je da neki nepoznati huligani dođu i kabadahijski se ponašaju. Ulaz je svima dozvoljen, svi mogu da dođu da se igraju, ali da uništavaju ne dozvoljavamo - naglašava Ivan.

Za kraj poručuje da se nada da će nevaspitani huligani biti pronađeni i adekvatno sankcionisani, jer se ovo i ne dešava prvi put.

- Do skoro su uništili obručeve na koševima, kao i golove, koji su nas skupo koštali. Ukoliko ništa ne preduzmemo na vreme, bojim se da će ovo igralište zarasti u korov, a samim tim ni dece na njemu neće biti –zaključio  je Ivan.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading