namestaj nis
Foto: Printscreen/ALO/EU u Srbiji

Milan Mitrović nije samo stolar , on je preduzetnik  ali i umetnik čiji su dečački snovi postali stvarnost. Milan danas vodi uspešan porodični biznis, firmu za izradu nameštaja koja je odraz njegove strasti i posvećenosti.
Njegova firma na glasu je kao firma koja isporučuje kvalitetan nameštaj, a korisnici posebno ističu njihovu brzinu. Međutim, svega toga ne bi bilo da nije bilo pomoći Evropske unije.

Osnivanjem kompanije ostvario je svoj dečački san. Kao mali, letnje i zimske raspuste provodio je u bratovljevoj stolarskoj radionici kako bi mu pomagao, ali i učio posao. 

namestaj nis

ALO/EU u Srbiji

 


- Priča počinje u ranoj mladosti, nakon završene srednje škole zaposlio sam se firmi kod brata od strica i nakon sedam godina rešio sam da se osamostalim i počnem da pravim svoju firmu. Počeci nisu bili, sve je bukvalno krenulo iz podruma porodične kuće gde dolazi jedna mašina, a zatim i pomoć od još dve mašine,b zatim dolazi 2020. godina gde iz  fondova Evropske unije dobijamo pomoć i tada nastaje ekspanzija firme - objašnjava ovaj preduzetnik. 

namestaj nis

ALO/EU u Srbiji

 

Kao firma konstatno rastu
- Mi radimo uglavnom cele stanove. Na primer, imamo saradnju sa arhitektama, gde kad neko kupi stan, mi im napravimo sav nameštaj, sem onog tapaciranog. Osim toga, radimo za firme: za programere dosta, kao i za privredu, poput pekara".
Da mu ovaj posao u Srbiji dobro ide, potvrđuje i sam Mitrović.

- To je tako jer je Srbija pogodno tržište, ističe on. 

namestaj nis

ALO/EU u Srbiji

 

Pomoć koja je podigla kapacitete rada 
Preduzetnici bi trebalo stalno da teže napretku i promenama da ih dočeka spremno i da iskoristi sve mogućnosti. Milan je pomoć iz EU PRO progama iskoristio za kupovinu nove opreme što je značajno poboljšalo uslove rada, ali i ekspanziji firme. 

- Firma se razvila u drugom smeru, jer smo shvatili da moramo posao da podelimo na drugačije segmente i da nađemo dobavljače koji mogu da nas prate u celom postupku izrade. Firma trenutno radi na teritoriji cele Srbije opremanje prostora, a orjentisani smo i izvozno i smatramo da je tu ključ budućnosti rasta firme - kaže Mitrović i dodaje:

Trebalo bi da prođe određeni vremnski period od 10 do 15 godina da biste mogli da vidite malo ozbiljnije rezultate i da budete srećni i ponosni na to što ste napravili.
Ja firmu gledam kao svoje dete, nešto uz šta ja rastem , sa čim legnem i budim se sa poslom i obavezama. To je po meni recept za uspeh i način na koji treba da budete posvećeni poslu da bi ste mogli neke ozbiljnije rezultate da pravite. 
namestaj nis

ALO/EU u Srbiji

 

Milanova priča se zasniva na napornom radu i posvećenosti i može poslužiti kao inspiracija drugima koji bi želeli sličan put, takođe šalje jasnu poruku podrške Evrepske unije malim preduzetnicima , otvara mogućnost za privredni razvoj i što je još važnije poboljšava kvalitet života privrednika, zaposlenih i njihovih porodica.

Šta je EU PRO Plus?

Podsetimo, program EU PRO Plus u Srbiji doprinosi uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u dva regiona: Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.
Kroz program se radi na poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenoj socijalnoj infrastrukturi i socijalnoj koheziji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading