Nedeljko Todorović
Foto: Alo/Foto: Printscreen/RTS

O ovome je u emisiji "Puls Srbije" govorio meteorolog Nedeljko Todorović, pružajući detaljan uvid u vremensku prognozu za predstojeći period.

Todorović je objasnio da su tokom prethodnih nekoliko dana, temperature bile prijatnije, spuštajući se i ispod 30 stepeni.

- Osveženje koje smo imali proteklih dana bilo je značajno, sa maksimalnim temperaturama koje su bile stepen-dva ispod 30 stepeni. Međutim, to nije dugo trajalo - naveo je Todorović.

Prema njegovim rečima, od sutra nas očekuje novi porast temperature.

nedeljko todorović

Foto: Printscreen/RTS

 

- U nedelju se očekuje vrhunac sa maksimalnim temperaturama između 35 i 37 stepeni, u zavisnosti od lokacije. Međutim, zanimljivo je da će u nedelju veče doći do blagog pada temperature za 3-4 stepena zbog dolaska svežijeg vazduha tokom noći - objasnio je Todorović.

Iako će doći do kratkotrajnog osveženja, pred nama je period sa pravim letnjim temperaturama.

- Očekuje se da će većina dana u avgustu imati maksimalne temperature između 30 i 36 stepeni, s mogućnošću da poneki dan bude i 37 ili 38 stepeni na jugu Srbije - rekao je Todorović.

- Avgust će verovatno biti topao sve do sredine meseca, a možda i do 20. Ipak, dugoročne prognoze su nezahvalne i uvek postoji mogućnost odstupanja. Takođe je istakao da, iako ćemo se suočiti sa visokim temperaturama, one neće dostići ekstremne vrednosti iz prve polovine jula - rekao je.

(Kurir/L.V.)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading