pljusak
Foto: Alo/Tanjug/Vladimir Pori

Duvaće slab i umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju.

RHMZ

RHMZ

 

 

Najniža temperatura od 12 do 19, najviša od 28 do 32 stepena Celzijusa. U Beogradu sutra sunčano. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 15 do 18, najviša oko 30 stepeni Celzijusa.

U Srbiji sledećih sedam dana pretežno sunčano i sve toplije, samo u petak i subotu, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

 

U jednom delu moguća kiša

U jučerašnjoj najavi RHMZ-a inače stoji da danas u jednom delu Srbije ipak ima šansi za razvoj oblačnosti sa kišom. 

Do kraja jula pretežno sunčano i toplo, samo je danas (29.07.) uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i jugu Srbije tek ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

RHMZ

RHMZ

 

 

Maksimalne temperature:

- danas (29.07.) od 29 do 33 °S;
- sutra (30.07.) od 28 do 32 °S;
- u sredu (31.07.) od 30 do 33 °S.

Početkom avgusta još toplije. U četvrtak i petak (01 - 02.08.) od 33 do 37 °S, a za vikend (03 - 04.08.) manji pad temperature za 3 do 5 stepeni. Od petka se očekuje i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza

RHMZ

RHMZ

 

 

Biometeorološka situacija povolјno će uticati na osobe sa hroničnim obolјenjima. U vidu meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i pad koncentracije. Zbog povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.

Prognoza UV indeksa zračenja

RHMZ

RHMZ

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading