Dačić i Nikolić na otvaranju Karavana bezbednosti saobraćaja
Foto: Alo/Luka Kulundžić

U Sokobanji je danas održan Karavan bezbednosti saobraćaja, čijem otvaranju su prisustvovali potpredsenik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i predsednik opštine Sokobanja dr Miodrag Nikolić.

U izjavi za Tanjug, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić pozvao je sve prisutne da se kroz sadržaje ove manifestacije dodatno informišu i edukuju o bezbednosti u saobraćaju, kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i unapređenju bezbednosti na putevima.

Dačić i Nikolić na otvaranju Karavana bezbednosti saobraćaja

Luka Kulundžić

 

 

 

"Zadovoljstvo mi je što smo sa našim Karavanom bezbednosti u saobraćaju danas stigli u Sokobanju. Od izuzetne važnosti je da svi zajedno radimo na unapređenju bezbednosti na putevima i da smanjimo broj saobraćajnih nezgoda i broj povređenih i stradalih. Kroz edukativne radionice i materijale želimo da informišemo građane o ključnim aspektima bezbedne vožnje.

 

Pozivamo sve građane Sokobanje da se priključe ovom Karavanu, učestvuju u radionicama i potom u praksi koriste stečene informacije, kako bismo svi zajedno doprineli bezbednijem saobraćaju. Želja nam je da građani zajedno sa nama budu ambasadori bezbedne vožnje. Verujemo da će ovaj događaj danas, kao jedan u nizu, doprineti sigurnosti na putevima i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda.

Kao i do sada, Auto-moto savez Srbije, kao najveće nacionalno udruženje vozača, ostaje veran drug na drumu kad god vam je pomoć na putu neophodna," naveo je Nikolić.

Milan Nikolić se takođe zahvalio svim partnerima koji su omogućili realizaciju ove kampanje – Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Agenciji za bezbednost saobraćaja i brojnim lokalnim samoupravama koje su se priključile akciji, iskazavši zadovoljstvo što se ova inicijativa realizuje širom Srbije u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju u svim delovima naše zemlje.

Dačić i Nikolić na otvaranju Karavana bezbednosti saobraćaja

Luka Kulundžić

 

Ministar Dačić napomenuo je u svom obraćanju da je najveći broj smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama mogao biti izbegnut i istakao da je to odgovornost svih nas.

Dačić je objasnio da samo sekund nepažnje i odsustva koncentracije može dovesti do fatalnog ishoda, jer dok smo za volanom, ništa drugo ne sme da bude važnije.

Potpredsednik Vlade je istakao da saobraćajna policija ima važnu ulogu na srpskim putevima, kontinuirano prati frekvenciju saobraćaja kako bi reagovala na potencijalne probleme i rizike na putu i naglasio da njihovo prisustvo i aktivnosti koje sprovode utiču na održavanje reda u saobraćaju, kao i da redovno kontrolišu i kažnjavaju one koji krše propise.

Prema njegovim rečima, represivne mere, svakako, imaju određeni efekat u smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju.

On je dodao da bi takve mere bile efikasnije, važno je da se kombinuju sa preventivnim aktivnostima, edukacijom, promocijom bezbednosti u saobraćaju i promenom svesti vozača o važnosti pridržavanja saobraćajnih pravila.

Dačić je ukazao na to da je u Sokobanji, kao i u Zaječarskom okrugu, tokom cele godine pojačan intenzitet saobraćaja i poručio svim građanima da budu oprezni i da poštuju sva saobraćajna pravila i propise.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading