plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Srpkinja koja sa porodicom letuje na Tasosu požalila se na čuvenoj grupi na fejsbuku "Grčka info" da je njena ćerka nagazila na ribu-pauka,ili u narodu nazvanu riba Dragana, što je izazvalo nesnosne bolove kod deteta.

- Dete se previjalo od bolova, odmah smo otišli kod lekara - napisala je izvesna Bojana na grupi "Grčka info".

- U Limenariji, na Tasosu je danas moja ćerka u plićaku nagazila na ribu pauka, (poznata i kao drakena, dragana, riba zmaj ili dragon) izazvavši joj nesnosan bol u nožnom prstu. Dete se previjalo od bolova i odmah smo otišli kod lekara, koji joj je dao injekciju na mestu uboda, još jednu injekciju u kuk, mast i antibiotik 9 dana - napisala je Bojana i  dodaje da ju je riba baš "izbola".

Kako kaže, primećeno je njihovo prisustvo i na drugim plažama.

- Primetili smo da ih ima i na Astridi i na Tripiti plaži. Ako vam se ne daj bože ovo desi, a lekar nije blizu, odmah stavite u vruću vodu ili u vruć pesak, jer je riba otrovna. Nažalost u tom trenutku moja ćerka nije imala patike za plivanje - napisala je Bojana.

letovanje

Facebook/ Grčka info

 

- Meni se prošlo leto isto desilo. Nisam imala nikakvu toplu vodu, upaljač, a nisam ni znala na šta sam se ubola dok se noga nije počela grčiti, pa sam guglala, ali bilo je kasno. Odumrli su mi nervi po sredini stopala, a prst gde je bio ubod skoro ne osetim više. Bukvalno smo tek stigli na more i samo što sam ušla da se pokvasim i nagazim u samom plićaku u pesku - podelila je svoje iskustvo još jedna korisnica ove grupe.

Mnogi koji su imali susret sa ribom pauk kažu da je njen ubod najjači bol koji su ikada osetili.

- Intenzitet bola nakon uboda ove ribe je najjači koji sam osetila u životu, i ne može se opisati. Meni se desilo prošle godine u Nei Poriju, u plićaku.Uglavnom se dešava na peščanim plažama.Preporuka je da dečica nose patike za vodu, a i ja ne ulazim više u vodu bez njih, zbog ovog iskustva koje sam imala - istakla članica grupe Maja.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading