Vatrogasci
Foto: Tanjug/Foto: MUP Srbije

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić kaže da u Srbiji raste broj požara na otvorenom od početka godine, a da su tri aktivna: kod Raške, Bujanovca i Bora. Luka Čaušić je u Dnevniku RTS-a rekao da bi od aktivnih požara u Srbiji pre svega izdvojio u mestu Gradac kod Raške.

- Tu gori otprilike 20 hektara niskog rastinja i osam hektara borove šume. Angažovan je 41 pripadnik Sektora za vanredne situacije, 15 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, 15 pripadnika "Srbijašuma" i uključeni su helikopteri Helikopterske jedinice. Dakle, dva helikoptera velikih kapaciteta - "kamov" sa pet tona vode, "superpuma" sa tri tone vode i naravno "gazela", koja je izviđački helikopter. Očekujemo u toku dana lokalizaciju tog požara - naveo je Čaušić.

Takođe, dodaje, u mestu Kozjak prema Severnoj Makedoniji aktivan je požar koji je juče 90 odsto lokalizovan.

- Sad sam dobio informaciju da stiže jedan drugi krak takođe iz Severne Makedonije, ali tu očekujemo danas u toku dana smirivanje, odnosno stavljanje pod kontrolu tog kraka koji dolazi - kaže Čaušuć.

Treći aktivan požar, navodi, je na planina Stol na teritoriji grada Bora.

- Tu je angažovano 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih jedinica i očekuje se u toku dana lokalizacija i tog požara - rekao je Čaušić.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading