gužva na granici
Foto: Alo/AMSS

Za nama je pakleni vikend zbog smene turista, a gužve na granicama se nastavljaju i tokom ove nedelje, evo trenutnog preseka.

Na graničnom prelazu Horgoš vozila čekaju četiri sata da izađu iz zemlje.

Preševo krcato

Da je smena turista i dalje u punom jeku najbolje svedoče snimci gužvi sa graničnog prelaza "Preševo" sa Severnom Makedonijom koji naši turisti koriste kada idu i vraćaju se iz Grčke.

gužva na granici

AMSS

 

Prema poslednjim zvaničnim informacijama iz AMSS, na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka najmanje 40 minuta. Na ulaz se čeka oko 30 minuta.

Gužve i na "Gradini"

Velike su kolone na prelazu "Gradina" sa Bugarskom u oba smera.

Prema zvaničnim podacima sa sajta AMSS, odnosno granične policije, na ulaz u Srbiju se čeka 40 minuta, a na izlaz pola sata.

gužva na granici

AMSS

 

 

Međutim, treba uzeti u obzir i zadržavanje na susednoj granici, odnosno čekanje u međuzoni, što u ovom trenutku nije poznato koliko traje.

Na "Batrovcima" se kolone u oba smera

Na graničnom prelazu "Batrovci" sa Hrvatskom u oba smera ima vozila, a sudeći po kamerama AMSS čeka se na prelazu u oba smera.

Zvanično, čeka se pola sata u oba prava, ali kako podseća AMSS, "ovom vremenu zadržavanja potrebno je dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima".

gužva na granici

AMSS

 

 

Korisno je da znate kako da izbegnete gužve i višesatna čekanja na graničnim prelazima, a više o tome pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

Pre nego što krenete na putovanje van Srbije, obavezno proverite da li se nalazite na ovom spisku, kao i zbog čega sve mogu da vas vrate sa granice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading