granica
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako se vidi na fotografijama objavljenim u Fejsbuk grupi "Grčka info", od ranog jutra na graničnim prelazima ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj formiraju se kolone.

Iako su na Preševu velike gužve, naši turisti javljaju da je na izlazu iz Severne Makedonije još gore, te upozoravaju one koji su se tamo zaputili da ih "čeka pakao".

Na Evzoniju vas čeka pakao

Oni koji su već oko 8 sati bili na Evzoniju kažu da je otvoreno sedam traka, ali da su gužve velike, te im je trebalo više od sat vremena da pređu granični prelaz.

"Evo sad stojimo na Evzoniju, čekamo već sat vremena, a sigurno ćemo još toliko", piše u jednom od komentara.

Ipak, čini se da je najgore turistima koji su se autobusom zaputili na more.

"Kad smo dolazili, na srpskoj granici smo čekali okruglo 5 sati. Jedna traka otvorena. Jedan dupli autobus vozi 70 putnika otprilike", stoji u drugom komentaru.

Haos i na alternativnim prelazima

U ranim jutarnjim satima gužve su bile još veće. Mnogi napominju da su čekali po 4 i po sata na granici za ulaz u Grčku, a ništa bolje nije ni na alternativnim prelazima.

"Na Dojranu kolona do centra grada", kažu naši turisti.

Kako javljaju, kolona na Dojranu dugačka je 3 kilometra, a objavljeni su i snimci gde je primetno da se gužvi ne vidi kraj.

Podsetimo, gužve na granicama ka Grčkoj su najavljene početkom sedmice s obzirom na to da je juče bio državni praznik u Severnoj Makedoniji, te stanovnici imaju produženi vikend.

Izlazi iz Srbije

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije putnička vozila čekaju dva sata, dok se na tom prelazu na ulazu u zemlju čeka sat vremena, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Teretna vozila na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju četiri sata.

Na Preševu zadržavanje na izlazu iz zemlje je sat vremena, a na ulazu 15 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije od 5.15 časova, na graničnom prelazu sa Bugarskom "Gradina" automobili čekaju po 30 minuta u oba smera.

Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju zadržavanje je pola sata, koliko i na izlazu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading