Edina Trako
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Edina Trako, 43-godišnja majka troje dece i baka, postala je prva žena vozač autobusa na relaciji Travnik-Vitez, ostvarujući svoj dugogodišnji san.

Već mesecima, svakodnevno prevozi putnike na ovoj ruti, obavljajući pet vožnji između Kruščice i Travnika, od 6:20 ujutro do 19:15 uveče.

Edina Trako

Foto: Youtube/Printscreen

 

Tokom svog radnog dana, ona prevozi radnike, učenike i mnoge druge putnike. Kada putnici ugledaju ženu za volanom, često su iznenađeni i zapanjeni, s vremena na vreme im se blicaju i sviraju, ali Edina ističe da nikada nije doživela neprijatnosti. 

Ovaj posao volim i jedva čekam novi dan i nove vožnje," kaže ona sa osmehom.

 

Ostvarila svoj san

Nakon završetka srednje škole, udaje i odgajanja troje dece, Edina je odlučila da položi za C i D kategoriju vozačke dozvole, ostvarivši tako svoj san da postane vozač autobusa. Svakodnevno se brine o svom autobusu, koji smatra svojim drugim domom.

"Ovo je bila moja želja još dok sam bila devojka," dodaje ona. 

Njen entuzijazam i posvećenost ne prolaze nezapaženo. Putnici često izražavaju divljenje i podršku, a Edina im uzvraća osmehom i sigurnom vožnjom. 

Edinina priča je svetionik nade i inspiracije za mnoge žene koje se suočavaju sa izazovima u ostvarivanju svojih snova. Pokazala je da s dovoljno volje i truda, prepreke se mogu savladati.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading