Sabor trubača u Guči
Foto: Alo/Foto: RINA

Tokom minulog vikenda dragačevska varošica bila je najveselija i najposećenija u čitavom regionu.

Uspešno je završen još jedan Sabor trubača u Guči, a prema rečima organizatora, oboreni si rekordi posećenosti. Na hiljade ljudi, kako domaćih gostiju tako i stranaca, uživalo je na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

- Sabor je uspešno završen, svi programski sadržaji kao što je i planirano su realizovani, a mi kao organizatori čestitamo svim dobitnicima na postignutim uspesima i osvojenim nagradama. Mi smo ponosni na sve jer varošicu koja inače broji svega oko 2.500 ljudi tokom Sabora je posetilo neverovatnih oko 200.000 ljudi. To nam je pokazatelj da je vraćanje trube korenima i tradiciji zaista bila prava stvar - rekao je za RINA Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani i Saborskog odbora.

Sabor trubača u Guči

Foto: RINA

 

Ono na šta su posebno ponosni, jeste da je čitava svetkovina, uprkos ogromnom broju ljudi prošla bez incidenata. 

- Tokom trajanja Sabora nije zabeležen nijedan slučaj remećenja javnog reda i mira, policija je vršila pojačanu kntrolu, sve je prošlo bez saobraćajnih nezgoda. To je ono što nam je takođe jako važno, ističe Dolović.

Iako je ovogodišnji Sabor trubača u Guči završen, nema mnogo vremena za odmor i kako kaže Dolović, uskoro kreću pripreme za sledeći.

- Ono što nam sledi, svakako zasedanje Organizacionog odbora gde ćemo sumirati prethodni i praviti planove za sledeći Sabor trubača, kako bi privukli još više ljubitelja trube, i dogovoriti naravno datum održavanja 64. smotre limenih instrumenata. Postavili smo standarde i moramo se još više truditi da ispunimo očekivanja naših posetičaca - istakao je Dolović.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading