Grčka carina
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ogromna je gužva na auto-putu od Dobanovaca prema Beogradu, ide se jednom trakom, a vozila zbog toga ne mrdaju u kolonama od nekoliko kilometara, javljaju "Blicu" građani koji su se našli u ovoj situaciji.

Iako su mnogi pomislili da je u pitanju saobraćajna nezgoda, ili je možda opet neko na auto-putu išao u suprotnom smeru i izazvao nesreću, u pitanju su ipak radovi koje je JP "Putevi Srbije" najavilo, ali je kolaps, čini se, bio neizbežan.

- Od petog avgusta od 17 časova, pa do 11. avgusta u podne, izvodiće se radovi na rehabilitaciji glavnog pravca: preticajne, vozne i zaustavne saobraćajne trake, kroz petlju Beograd, od početka izliva Šid-Novi Sad do kraja uliva Čačak-Beograd/Aerodrom, na državnom putu I A reda broj 3, petlja Dobanovci-petlja Beograd, u smeru ka Beogradu - saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako se odvija saobraćaj?

Iz ovog preduzeća naveli su da će se tokom izvođenja radova na putu saobraćaj odvijati izmenjeno.

- U smeru Šid - Beograd, za saobraćaj se zatvaraju preticajna, vozna i zaustavna traka. Tada će se saobraćaj odvijati desnom paralelnom saobraćajnicom odnosno izliv iz Šid/Dobanovci ka Novom Sadu do kraja uliva iz Čačak ka Beograd/Aerodrom. Saobraćaj će se tokom izvođenja radova normalno odvijati u smeru Beograd - Šid - navodi se u obaveštenju.

Koji su alternativni pravci?

U smeru za pravac Šid - Beograd/Novi Sad alternativni putni pravci su:

pravo ka Obilaznici i preko petlje Surčin-jug dalje Novom Beogradu / Beogradu (aerodrom: Surčin-jug – Novi Beograd – Tošin Bunar - Aerodrom)

pravo preko petlje Surčin ka Batajnici i dalje ka Novom Sadu ili preko petlje Batajnica ka Zemunu / petlja Zmaj ( stari Novosadski a-put)

U smeru za pravac Dobanovci/Ugrinovci - Beograd/ Novi Sad alternativni putni pravci su:

kroz Dobanovce na petlji Surčin: dalje preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu ili ka Novom Sadu
preko Ugrinovaca ka Batajnici/pt.Batajnica te dalje ka Novom Sadu ili Zemunu/petlja Zmaj (stari Novosadski a-put)
Kada je u pitanju saobraćaj za pravac Novi Sad - Beograd, alternativni putni pravci su:

preko petlje Batajnica ka Zemunu ili petlja Zmaj (stari Novosadski a-put) te preko nje ka Aerodromu ili Beogradu
preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu / Beogradu (aerodrom: Surčin-jug - Novi Beograd - Tošin Bunar - Aerodrom)
U smeru Čačak/Obrenovac/Surčin - Beograd/Aerodrom alternativan putni pravac je preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu/Beogradu (aerodrom: Surčin-jug - Novi Beograd - Tošin Bunar - Aerodrom)

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading