GRČKA
Foto: Printscreen/Printscreen/Facebook/Grčka info

Porodica iz Srbije našla se u nezavidnoj situaciji nakon što su bili žrtve prevare na trećem prstu Halkidikija. Kaparu su platili pre nekoliko nedelja, a celu sumu su trebali da daju po dolasku u apartman. Međutim, kada su stigli, broj telefona koji im je dat bio je ugašen, a kuća u kojoj su trebali da odsednu - nije postojala.

Dragana M. iz Srbije i njena porodica bili su prevareni od strane osobe koja se predstavljala kao Marina, s kojom su dogovarali smeštaj u mestu Nea Roda u blizini Jerisosa. Komunikacija je vođena preko društvene mreže Fejsbuk, gde su se dogovorili za kaparu u iznosu od 350 evra.

Kako je došlo do prevare?

"Blic" je imao uvid u prepiske između Dragane i Marine. Prevarant je iskoristio priliku da kroz komunikaciju smanji cenu "jer joj je Dragana bila simpatična" sa 1.300 evra na 1.000 evra.

"Zato što mi se sviđaš i imaš porodicu, mogu da ti napravim bolju cenu. Koliki je vaš budžet... Najbolja cena koju mogu da ti uradim je 100 evra po noći. Ali samo da znaš, ovde će teško biti naći stan za manje od 100 evra. Dakle, ako želite, mogu napraviti 1000 ukupno... ", glasile su poruke koje je prevarant slao.

Marina je, da bi sve delovalo verodostojno, uredno poslala slike vile i samu lokaciju. Kada su Dragana i njena porodica stigli na odredište, sačekao ih je šok – broj telefona nije bio u funkciji, a kuća nije postojala.

Nažalost, ni lokalna policija nije mogla pomoći porodici, koja je ostala bez novca i smeštaja, suočena sa surovom realnošću prevara na internetu.

Govorila da je kuća idealna za njih

Na svako pitanje koje je Dragana postavljala, prevarant iz Grčke je imao odgovor, usled čega je porodica iz Srbije pomislila da ima posla sa poštenim vlasnikom apartmana."To je najbolji stan za porodice sa decom. Udaljen je 150 metara od plaže do koje možete hodati, na pet minuta je. ", ređale su se poruke.

Danima se nije javljala na telefon

Sumnju je budila činjenica da se Marina nije danima javljala na telefon, ali su i pored toga, verujući da je sve u redu, krenuli na put ka Grčkoj. Porodica iz Srbije je nekoliko puta probala da je dobije preko mesindžera, ali odgovora nije bilo.

Šok je nastupio kada je Dragana sa porodicom, između ostalog i dvoje dece, došla na more i kada su shvatili da kuća čije su slike gledali - ne postoji.

Ostali bez para, smeštaja sa decom na ulici u Grčkoj

Košmar je postajao sve veći u razgovoru sa meštanima shvatili da je prevarant slikao tuđu vilu, kao i da su slike unutrašnjosti apartmana isto ukradene.

U razgovoru za "Blic" Dragana je rekla da su u Sartiju i da još uvek traže smeštaj. Takođe, ceo slučaj je prijavila lokalnoj policiji.

"Stigli smo u Sarti ali nažalost još nismo našli smeštaj. Kontaktirala sam policiju u Grčkoj i oni kažu da je jako teško to naći i otkačili nas. Kontaktirala sam i moju banku preko koje smo uplatili i kažu da ne može ništa.", ispričala je

Dodaje i da je telefon prevaranta koji su imali, isključen.

Dragana i njena porodica još uvek nisu pronašli smeštaj.

(BLIC)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading