evzoni
Foto: Alo/Printscreen

Zadržavanje na graničnim prelazima, čini se jedina je stvar koja kvari svako putovanje, a najteže te dugačke kolone padaju kada temperature napolju dostižu usijanje. Višečasovna čekanja, dve godine za redomljedan Srbin uspešno uspeva da izbegne, pa mu za prolazak svih granica u putu ka Grčkoj, kako kaže, treba 20 minuta. Svoju taktiku podelio je na društvenim mrežama. Međutim, ubrzo su počeli da se nižu komentari osude.

Muškarac iz Južnog Banata, velike gužve i višesatno stajanje u koloni na granicama ka Grčkoj on, kako kaže, uspeva da izbegne kada na put sa porodicom krene u 17 časova a već na plaži u Lefkadi bude u 7.

"Idemo na Lefkadu dve godine zaredom sa troje male dece. Bili još jednom pre više godina. Smeštaj i cene u najmanju ruku nisu skuplje nego u Solunskoj regiji, a more je lepše i gužve ima mnogo manje. Tih nekoliko stotina kilometara više nam omogući da od kuće (Južni Banat) krenemo oko 5 popodne. Na Preševu budemo otprilike u 10 uveče, gde na granici provedemo oko 10 minuta. Nešto pre 11 časova uveče stignemo na pauzu na jezeru Mladost (uz auto-put). Na Đevđeliji budemo oko 1 ujutro, sa zadržavanjem koliko i na Preševu. Na plažu stignemo oko 7 ujutro (6 po našem vremenu). Umesto u kolima na granici (kreni-stani), 3-4 sata do ulaska u smeštaj provedemo na kupanju ili u nekom kafiću", objasnio je u objavi.

Međutim nakon njegove objave u želji da pomogne i ostalima kako da izbegnu gužvu, naišao je na mnoštvo osuđujućih komentara.

Ljudi su ga nazovali neodgovornim jer sa toje male dece i suprugom putuje noću i time ih izlaže opasnosti.

"Znači 14 sati vožnje, cele noći bez spavanja?! Ako ne vozite oboje na smenu, ovo je neodgovorno. Napravite pauzu i prespavajte u Makedoniji", "Koliko se oporavljate od neprospavane noći? Ja mislim da 3 dana ne bih znao gde je levo", samo su neki od komentara koji ne podržajau putovanje noću.

Ipak postoje i oni koji su naveli mnoge benefite noćne vožnje.

"Bravo, mi već 6 godina idemo tako sa malom decom, ove godine bili na Tasosu, sledeće planiramo Lefkadu", "Bravo, i mi isto tako, krecemo iz Bečeja predveče", komentari su podrške za taktiku izbegavanja gužvi na graničnim prelazima.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading