Tasos
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub

Bojana Mihajlović iz Niša letovala je sa porodicom u Limenariji na Tasosu. Dok su boravili na plaži njana ćerka je nalazeći se u plićaku osetila jak i oštar bol u nozi. Delovalo je kao da je slomila prst, ali hladne obloge su ga samo još više pojačale, a brufen nije delovao. Tada su zatražile pomoć od lekara koji ih je upoznao sa ribom koju zovu pauk.

Kako kaže Bojana, njena ćerka ja u plićaku osetila oštar bol u prstu, a prve sumnje bile su da ga je slomila ili povredila na nešto ne sluteći da je u pitanju riba.

- U sekundi je osetila oštar bol, kao da je neko iglom proboo kroz prst. Od bolova nije mogla tačno da nam kaže šta se zapravo desilo. Pomislili smo da je možda slomila prst jer je tako delovalo, imala je mali otok i tamnu modricu. Posle 10 minuta je počela da se preznojava i da govori kako je nenormalno boli sve više o više. Stavila sam joj hladne obloge i dala brufen, ali bol je bio sve jači i jači - priseća se Bojana.

Nakon toga ipak odlučuju da odu kod lekara jer shvataju da bol raste, a on im je otkrio da devojčica nije slomila prst već stala na ribu koju zovu pauk.

- U tom momentu sam shvatila da nije prelom. Otišle smo kod lekara i doktor je odmah rekao da je to ta riba i da će morati da joj da inekciju na mestu uboda i jednu u kuk. Posle te inekcije je bol prestala i dobila je terapiju koja se pije oko 10 dana. Prst na nozi je i dalje sutradan malo boleo, a narednih dana sve manje i manje. Prilikom uboda ove ribe najbolje je nogu staviti u vruću vodu jer toplota izvlači otrov - objašnjava Bojana, ali dodaje da su se i nakon toga kupali u moru samo sa više opreza.

- Iako smo se uplašili, nismo dozvolili da nam to uništi letovanje, kupali smo se posle toga ali sa patikama - ističe.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading