Požar u fabrici peleta u Kragujevcu
Foto: Alo/Foto: RINA

Satima je trajala borba sa požarom ogromnih razmera koji je izbio u fabrici peleta u kragujevačkom naselju Ilina voda.

Na lice mesta upućeno je na desetine vatrogasaca, preko deset vozila, a u pomoć su pristigle i ekipe iz okolnih gradova. Meštani ovog dela grada bili su u strahu da im vatra ne dođe do domova, jer je jak vetar lako raspirivao vatru.

- Izgledalo je zastrašujuće. Plamen i dim bili su tako blizu. Na svu sreću reagovalo se na vreme. Požar je loklalizovan, odmah su okružili kritično područje i uspeli su da suzbiju stihiju. Sprečili su da se vatra proširi na šumu, jer bi to bila prava katastrofa. Svaka čast hrabrim vatrogascima, herojski su reagovali, kaže za RINU meštanin Vaso Knežević.

Na terenu su i dalje ekipe policije i vatrogasaca koje proveravaju i obezbeđuju mesto požara. Još uvek se može videti dim, a ostalo je još samo da u potpunosti dogore žarišta. U snimcima napravljenim iz vazduha vidi se da je na fabrici pričinjena ogromna materijalna šteta.

- Ne pamti se požar ovakvih razmera u Kragujevcu. U gašenju požara učestvovali su vatrogasci-spasioci iz Kragujevca i njihove kolege iz Lapova, Aranđelovca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, koji su im pritekli u pomoć. Komunalna preduzeća i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jak vetar otežavao je posao i pretio da se vatra proširi u obližnju šumu, ali na sreću do toga nije došlo, potvrđeno je za RINU u Upravi za vanredne situacije.

Uzrok požara za sada nije poznat. Vatrena stihija pričinila je ogromnu materijlanu štetu, ali ono što je najavžnije nema povređenih i astradalih lica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading