Užice
Foto: Alo/Foto: RINA

 Usled neodgovornosti pojedinca, i deponovanja građevinskog šuta, došlo je do nastanka štete na komunalnoj opremi, ali i nemogućnosti pražnjenja polupodzemnog kontejnera u jednoj od prometnijih ulica u gradu Užicu.

"Morali smo da angažujemo privatno preduzeće sa dizalicom, kako bismo posle tri dana ispraznili kontejner u Jug Bogdanovoj ulici i savesnim građanima omogućili da otpad odlažu na pravilan način”, istakao je Branislav Marić izvršni direktor JKP “Bioktoš”. 

Prema njegovim rečima RJ “Čistoća” gotovo svakodnevno suočava sa se sličnim pojavama.

“Tri dana smo pokušavali da ovaj kontejenr ispraznimo i morali smo da angažujemo privatnu firmu da to učini dizalicom, na samom kontejneru je načinjena značajna šteta i to nažalost nije usamljen slučaj, jer svakodnevno imamo probleme kako sa nepropisno parkiranim vozilima tako i nepravilnim odlaganjem uglavnom građevinskog otpada. Na ovim kontejnerima jasno je naznačeno da je zabranjeno u njih deponovati građevinski otpad i žar. Ovom prilikom pozivam građane da prijave počionioca i omoguće nam da ubuduće imamo što manje ovakvih problema”, naglasio je Marić.

Komunalna inspekcija i komunalna milicija izašle su na teren i prema rečima Davora Gačića vd načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju, pored propisanih kazni počinilac će biti u obavezi i da JKP “Bioktoš” nadoknadi nastalu štetu.

“Ovom prilikom apelujemo na sugrađane da se pridržavaju Odluke grada Užica o komunalnom uređenju, kojom je ova materija regulisana, istakao je Gačić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading