Omladina na Serb Festu u Čikagu
Foto: Printscreen/Printskrin/facebook/Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral

Proteklog vikenda u porti Crkve svetog vaskrsenja Hristovog u Čikagu održan je tradicionalni 33. po redu Serb Fest, festival srpske tradicije i kulture.

Domaćini su bili parohijani crkve koji su goste dočekali uz specijalitete sa roštilja, ali su posluženi jagnjići i prasići na ražnju. Dok su se vredne domaćice potrudile da spreme bogatu trpezu punu domaćih pita, torti, kolača i palačinaka.

Naravno organizovan je i zabavni deo gde je bilo narodne muzike, tradicionalne i moderne, tamburaša ali i tradicionala uz folklornu grupu “Oko sokolovo”.

 

 

Posebnu žurku je imala naša omladina, za koju je muziku, na platou između crkve i svečane sale puštao, a ko drugi do DJ Spaz, piše Serbiantimes.

Ovaj festival je oboležio i veliki broj gostiju koji nisu srpskog porekla, a Srbi su ugostili svoje prijatelje Makedonce, Meksikance, Afro-Amerikance, Kineze, Ruse, Grke…

Ovogodišnji Serb Fest je imao i jednog specijalnog gosta, nosioca zlatne olimpijske medalje iz Pariza… istina od kartona. Legendarni Novak Đoković zbog obaveza i dočeka olimpijaca na terasi Skupštine u Beogradu nije ove godine uspeo da dođe do Čikaga, ali su zato organizatori ukrasili izložbu srpske tradicije njegovom figurom. Jer, i Nole je deo naše tradicije!

Uvaženi dr. Nebojša Knežević, predsednik Srpsko-američkog udruženja lekara i stomatologa, služio je piće i pojio žedne duše manirom iskusnog bartendera, čime je ujedno i ostao u duhu svog profesionalnog poziva, jer je specijalizirao – anesteziologiju i terapiju bola!

Za tri dana, koliko je trajao, 33. Serb Fest je, po procenama organizatora, posetilo rekordnih 17.000 ljudi, a valja primetiti da ova impozantnma brojka iz godine u godinu raste, što govori o dve stvari: da Srbi vole da se druže, ali i da nas je na ovim američkim prostorima sve više.

(Serbiantimes)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

13.08.2024 15:02

Bravo što promovišete i čuvate vašu Srpsku kulturu tradiciju