MAJDANPEK BEZ VODE: Direktor otkrio da li je uzrok ljudski faktor?
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Od danas pa do daljeg bez vode za piće biće žitelji grada pod Staricom. Novi gradski vodovod "Pustinjac," sa kojeg se vodom snabdeva veći deo meštana grada Majdanpeka i sela Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode, tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

"Bili smo primorani da na neko vreme uvedemo restrikcije vode za piće i da danas potpuno obustavimo vodosnabdevanje. Situacija jeste loša, ali se nadamo da ćemo je uskoro popraviti. Potrudićemo se da pronađemo rešenje da građani svi imaju vodu, a ne samo pojedine stambene jedinice. Tokom današnjeg dana ćemo pratiti kako se akumulacija puni i od toga će zavisiti svi naši dalji koraci u rešavanju ovog problema. Do tada smo obezbedili cisterne koje će na svakih 15 minuta prolaziti ulicama Majdanpeka, tako da bi građani u svakom momentu mogli da imaju pijaću vodu s obzirom na to da su i dnevne temperature jako visoke. Za sada trenutno vode nema i neće je biti do ujutru, dok se ne organizujemo da ovaj problem nekako premostimo, a sigurno ćemo naći način da vodu ima Gradska bolnica i dečiji vrtić.

Inače, sve se čini da građani što manje trpe, pa smo tako najpre isključili sa sistema za vodosnabdevanje velike potrošače kao što je Rudnik bakra Majdanpek," ističe Slobodan Krajić, direktor JDi

Iz ovog komunalnog preduzeća uputili su apel meštanima sela takozvane Gornje reke u blizini Majdanpeka, pored kojih prolazi reka Pek, iz koje se akumulacijom puni vodozahvat "Pustinjac," da vodu za zalivanje bašti i njiva racionalnije koriste jer je to jedan od razloga zašto izvorište "Pustinjac" nema adekvatnu akumulaciju kako bi vodosnabdevanje bilo uredno.

Takođe, i stari gradski vodovod u Majdanpeku je u ovom sušnom periodu potpuno neupotrebljiv i samo 10 procenata vode se sa njega koristi, umesto 60 kubika na sat vremena, napominje direktor Krajić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading