vrućina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Novi toplotni talas je stigao u Srbiju donevši nesnosnu vrućinu i temperature zbog kojih je u nekim delovima naše zemlje proglašena vanredna situacija. U Beogradu tokom jučerašnjeg dana bilo je toliko toplo da se na momente činilo kao da je teško i disati. Upravo zato nam se obratila čitateljka koja je u šetnji koju inače svakodnevno praktikuje zamalo doživela toplotni udar!

- Dok sam došla od posla do kuće umalo nisam umrla - objasnila je nakon što je nasred ulice osetila ozbiljne zdravstvene tegobe.

Kako je rekla, posao joj je bukvalno na 600 metara od stana i zbog toga ide peške. Međutim, juče je u najmanju ruku zažalila zbog odluke.

- Oko 17 časova sam krenula i posle 300 metara na otvorenom suncu osećala sam da se prekomerno znojim, neki pritisak u glavi i da mi se muti vid. Uzela sam flašicu vode koju sam srećom imala kod sebe, pila sam, ohladila ruke, vrat i ramena. Jedva sam uspela da pređem ulicu i stala u obližnji hlad jer nisam znala šta da radim, osećala sam se kao u pustinji - ispričala je Ana A. (34) za Telegraf.rs.

Iako bi nekoga možda u tom momentu uhvatila panika, ona je ostala pribrana.

- Stavila sam fasciklu preko glave koja mi je bila tašni jer nisam ponela ni kačket ni šešir. Ne sećam se da je bilo ovako - kaže.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading