Grčka carina
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Porodica iz Srbije jutros je doživela pakao na graničnom prelazu, na ulazu u Severnu Makedoniju. Kako su opisali u svojoj ispovesti na društvenim mrežama, carinik im je uzeo pasoše, a oni su nestali u roku od 10 minuta! Sada, ova porodica iz Srbije ne može da pronađe dokumenta, a ni da nastavi put ka Grčkoj.

M. K. iz Srbije podelio je svoje iskustvo sa graničnog prelaza u Severnoj Makedoniji u popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info". Kako je naveo, njegova porodica i on, predala je pasoše cariniku i krenuli su da izvade zeleni karton. Ipak, kada su završili popunjavanje papira u roku od 10 minuta pasoši su im nestali!

Objava

printscreen/facebook

 

 

"Dok smo vadili zeleni karton na granici pasoši su ostali u kućici. Potrajalo je nekih 10 minuta. Kada smo se vratili pasoša nije bilo. Policajac je otišao do wc-a, zamenio ga kolega koji je naše pasoše mrtav 'ladan dao "nekim Srbima", prepričava šokirano naš turista.

Automobil im se pokvario par sati pred put

Kako objašnjava, zeleni karton su već izvadili u Srbiji, ali im se desio još jedan incident. Auto im se pokvario par sati pred put, te su morali da krenu drugim i ponovo izvade karton u Severnoj Makedoniji.

Dalje neće moći bez dokumenta

Srpskoj porodici sada je jedino rešenje da idu u ambasadu, jer put ka Grčkoj bez pasoša ne mogu da nastave.

"Sad nas šef smene ovde savetuje da čekamo sat plafon, ako se ne pojave pasoši da idemo do ambasade. Jako sam skeptičan šta ambasada može da nam pomogne da nastavimo put u Grčku. Za Srbiju možemo da se vratimo, imamo lične karte", pojašnjava on.

Komentari su se odmah nizali. Mnogi su savetovali ovu porodicu da pozove policiju, da traže da se vrate kamere sa graničnog prelaza ili da pitaju u Grčkoj da slučajno pasoši nisu vraćeni.

Nažalost, M. K. pojašnjava da još nisu imali sreće sa pronalaskom dokumenata.

Sve češće zabune oko pasoša na granici

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da se pasoši turista zagube na graničnim prelazima. Pre samo sedam dana slična situacija se dogodila još jednoj porodici iz Srbije, kada im je umesto njihovog, vraćen pasoš drugog deteta.

Na svu sreću, dve porodice na kraju su uspešno razmenile pasoše.

Zbog ovakvih i sličnih situacija, veoma je bitno da svaki turista pogleda pasoš nakon što mu ga graničnik vrati i utvrdi da dokument pripada baš njemu.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading