nevreme
Foto: Alo/Instagram/192.rs

U Beogradu, Zrenjaninu, Velikom Gradištu i Kruševcu je 29 stepeni Celzijusa, a u Novom Sadu, Somboru i Sremskoj Mitrovici 28 stepeni.

Najsvežija je u Sjenici, gde je temperatura 17 stepeni.

Upozorenje RHMZ na pljuskove

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u naredna dva sata u Šumadiji uz lokalni razvoj oblačnosti doći do kratkotrajnih plјuskova sa grmlјavinom.

RHMZ je najavio da će se veoma toplo zadržati i danas uz najvišu dnevnu temperaturu od 33 do 38 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom.

Naredne nedelje pljuskovi, grad i pad temperature

Početkom naredne sedmice sparno i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i: lokalne plјuskove sa grmlјavinom koji će ponegde biti izraženiji sa količinom padavina i preko 20 mm za kratko vreme, grad, pojačan vetar, i najvišu temperaturu koja će biti u manjem padu i kretaće se od 29 do 36 stepeni.

Toplotni talas i dalje na snazi

Na snazi je i dalje upozorenje na izraženi toplotni talas na području cele Srbije.

"I danas će biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 38 stepeni. Početkom sledeće sedmice postepen pad temperature koja će se kretati u intervalu od 29 do 36 stepeni", upozorava RHMZ.

U Beogradu će danas biti do 37 stepeni, dok će se naredne sedmice temperatura kretati do 31 do 33 stepena.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura, dok je u Pomoravlju na snazi najviši stepen upozorenja.

Žuto upozorenje na snazi je na teritoriji cele zemlje zbog grmljavine.

Žuto upozorenje zbog pljuskova na snazi je u sledećim delovima zemlje: Jugoistočna Srbija, Jugozapadna Srbija, Kosovo i Metohija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading