pljusak
Foto: Alo/Tanjug/Vladimir Pori

Kiša i pljuskovi viće češći u centralnim i južnim krajevima Srbije, a ponegde će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Van grmljavinskih razvoja vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, u donjem Podunavlju, Braničevu i Banatu povremeno i pojačan, južni i jugoistočni.

RHMZ

RHMZ

 

 

Najniža temperatura od 16 do 22 stepena, najviša od 27 na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena Celzijusa u Banatu. U Beogradu sutra promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Pojava kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se ujutro i pre podne.

 

U prvom delu dana duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, a posle podne umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 20 do 22, najviša oko 32 stepena Celzijusa. U Srbiji u sredu promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka će padavine, uz dnevni razvoj oblaènosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza

RHMZ

RHMZ

 

 

Usled očekivane biometeorološke situacije posebna opreznost se savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

UV zračenje

RHMZ

RHMZ

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading