Srbija voz
Foto: Tanjug/SRBIJAVOZ/ ĐORĐE KRSTIĆ (HO)

Nove cene karata na najfrekventnijim linijama.

Cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, iznosiće 445 dinara. Takođe, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene na isti način, biće povećana sa 730 dinara na 864 dinara.

Uvođenje dodatne naknade za kupovinu karte u vozu

Zbog povećanog broja putnika koji ulaze u vozove bez prethodno kupljene karte, Srbijavoz apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije. Ova praksa dovodi do gužvi i otežava upravljanje kapacitetima vozova.

Kako bi se smanjile gužve i olakšalo upravljanje kapacitetima, od septembra će putnicima koji se ukrcaju u voz bez karte biti naplaćena dodatna naknada u iznosu od 500 dinara, uz redovnu cenu karte. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanicama gde ne postoje putničke blagajne ili kartomati.

Novi kartomati i popusti na onlajn kupovinu karata

Do septembra, Srbijavoz planira postavljanje novih kartomata na više od 20 stanica širom Srbije, kako bi se olakšala kupovina karata i smanjile gužve. Pored toga, uvodi se popust od 10% na onlajn kupovinu karata putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, sa ciljem da motivišu putnike da svoje karte kupuju unapred i onlajn.

Razlozi za korekciju cena

Kompanija ističe da posluje prema važećem cenovniku prevoza putnika već tri godine, ali da su u međuvremenu značajno porasle cene energenata i rezervnih delova, što je dovelo do odluke o korekciji cena. Uprkos ovim promenama, železnički prevoz ostaje povoljniji u odnosu na drumski prevoz.

"Očekujemo da ove izmene doprinesu podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika," zaključuje se u saopštenju Srbijavoza.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading