Kiša
Foto: Alo/TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

Meteorolog Mirjana Gulan pojasnila je da nas, iako se temperature spuštaju, očekuje samo blago osveženje koje će trajati narednih desetak dana.

- Možemo da kažemo da jeste osveženje, ali nije to baš neki drastičan pad temperature. I dalje će biti toplo, ali svakako prijatnije nego prethodnih dana - rekla je Gulan.

Ona je dodala da će temperature u Srbiji biti u intervalu od 29 do 34 stepena, pri čemu će najviše sunca biti u Vojvodini, dok će u ostatku zemlje biti nešto svežije, uz češću pojavu kiše.

Gulan je napomenula da Beograd danas neće osetiti značajnije padavine, već će u nekim delovima grada pasti samo blaga kiša, uglavnom tokom prvog dela dana.

- Nema naznaka da će se vruć talas vratiti u narednih desetak dana - naglasila je ona, dodajući da će temperature ostati umerene, između 30 i 34 stepena, s povremenim osveženjem u vidu kiše.

Što se vikenda tiče, Gulan je istakla da se očekuje blago povećanje temperatura do 36 stepeni, dok bi padavine od četvrtka trebalo da budu ređe, pretežno u brdsko-planinskim predelima.

- Za vikend će biti nešto toplije, ali bez velikih vrućina - kazala je.

Govoreći o meteo alarmu, Gulan je napomenula da je prethodnih dana bio na snazi zbog visokih temperatura i mogućih vremenskih nepogoda.

- Danas i sutra postoji mogućnost za jače pljuskove sa većom količinom padavina, čak i lokalnom pojavom grada, ali ne očekujemo velike štete jer se radi o sitnom gradu i kratkotrajnim padavinama - izjavila je Gulan za Kurir TV.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading