policija hitna pomoć
Foto: Alo/Masanori Jošida

On je naveo da su po dobijanju prijave o tegobama dece 18. avgusta nadležni epidemiolog i ekipa Zavoda za javno zdravlje zajedno sa sanitarnom inspekcijom otišli na lice mesta i izvršili epidemiološki nadzor i sve potrebne mere koje se primenjuju u ovakvim situacijama - epidemiološku anketu sa svim podacima i okolnostima, uzeti su svi uzorci koje je bilo moguće uzeti, proverene sanitarne knjižice zaposlenih i naložen vanredni sanitarni pregled, a uzeti su i brisevi, kao i uzorci vode.

- Pošto trenutno na terenu Krupnja postoji problem sa restrikcijama vode, proveravali smo i flaširanu vodu i vodu iz vodovoda, kao i njihov alternativni bunar -  naveo je Dragičević.

Dodao je da je praćeno stanje onih koji su otpušteni. Dragičević je naveo da je 18. avgusta dobijena informacija od pedijatrijske službe Opšte bolnice Loznica o pojavi tegoba kod dece koja su bila smeštena u hotelu Grand u Krupnju.

U hotelu je bilo smešteno ukupno 130-oro dece, a 78 je prijavilo tegobe - mučninu, gađenje, povraćanje. Trenutno nema hospitalizovane dece. Deo dece je u međuvremenu napustio hotel, a deca koja su ostala nastavila su uobičajene aktivnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading