SLAVINE PO SELIMA SKROZ PRESUŠILE! Situacija u Topoli kritična - cisterna im je jedina SLAMKA SPASA!
Foto: Tanjug/Tanjug

Situacija sa vodosnabdevanjem opštine Topole godinama unazad nije zavidna, pogotovo kada su leta sa visokim temperaturama i bez padavina, rekla je predsednica ove opštine Jasmina Vuković.

- JKP ima tri izvorišta sirove vode u Jarmenovcima i tri gradska izvorišta. Danas je pala kiša pa je dotok malo poboljšan. Mi smo od 11. jula krenuli u planske restrikcije. Rukovodstvo JKP napravi plan i obaveštavamo građane, uglavnom na seoskom području koji su pri gradskoj mreži kada će dobijati vodu - rekla je predsednica opštine Topola za agenciju RINA.

Kako se situacija nije poboljšavala, rukovodstvo opštine je usled opadanja nivoa Jarmenovačke reke, ali i presušivanja gradskih i prigradskih izvorišta 16. avgusta uvela vanrednu situaciju.

- Sela smo potpuno isključili, a onda smo uviđenjem vanredne situacije bili prinuđeni da to stanovništvo snabdevamo kako vodom za piće tako i tehničkom vodom kako bi mogli da se opskrbe za sve potrebe i za stoku - rekla je Jasmina Vuković.

Pomoć pri obezbeđivanju dovoljnih količina pijaće vode opštini Topola pruža Vojska Srbije, Vatrogasno-spasilačka brigada kao i JKP "Šumadija" iz Kragujevca.

- Svakodnevno imamo sednice Štaba za vanredne situacije, te svakodnevno razmatramo izveštaje, kakav je dotok vode, kakva je potrošnja i pravimo plan kuda idu cistrne, u koje delove sela kako bi građani svakodnevno ili na svakih dan, dva imali vode. Otkako smo ušli u vanrednu situaciju krenuli smo u nabavku dodatnih cisterni kako bismo ovaj period prošli na najbolji način - zaključila je predsednica opštine Topola.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading