Irina Trojanovski
Foto: Alo/Printscreen

Malena Irina Trojanovski (1), jedina "beba sa krilima" u Srbiji, ovaj nadimak dobila je zbog retkog TAR sindroma koji ima samo 5.000 osoba na celom svetu.

Zbog ovog sindroma ona je rođena sa veoma kratkim rukicama, a uz to u kolenima nema čašice, te ne bi mogla ni da hoda. Irina trenutno boravi u Poljskoj, a pre neko dana stigle su divne vesti - operacija je uspešno završena i u nogice su joj ugrađeni spoljni fiksatori koji bi trebalo da joj pomognu da prohoda u narednim mesecima!

Kako objašnjava njena majka Jelena Ilić, do marta 2025. doktori iz Varšave planiraju da proslave Irinin oporavak. Operacija je sada uspešno završena i sve je proteklo u najboljem redu, bez ikakvih infekcija, što je ključno kod ovakvih zahvata.

"Plan lekara su tri vezane operacije. Prvom operacijom su joj ugrađeni spoljni fiksatori. Operacija je trajala oko dva sata. Sve je prošlo u najboljem redu. Sutradan je već puštena iz bolnice. Obučeni smo kako da klikovima svakodnevno produžavamo šine i da joj se na taj način u narednih mesec dana isprave noge", pojašnjava Jelena.

(Pink.rs)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading