Zemun
Foto: Alo/Marko Obradovic

Tradicionalni letnji festival Zemun fest svečano je otvoren u sredu uveče nastupom pesnika Marka Miloševića i pop pevača Borisa Režaka, kao i prikazivanjem domaćeg filma “Za danas toliko”.

Festival je na ispunjenom Velikom trgu u Zemunu otvorio zamenik predsednika Opštine Zemun Žika Krstić koji je istakao da manifestacija postala brend Zemuna, ali i Beograda i Srbije. Direktor festivala Nikola Rajičić je pozvao posetioce da uključe svetlo na mobilnim telefonima da ih vidi, primetivši da nije bilo "nikad više publike na ovom mestu".

- Jedanaest godina je prošlo od prvog Zemun otvorenog festivala i nikad nisam bio ponosniji nego večeras. Više od 1.000 ljudi je večeras ovde - naveo je Rajičić.

Selektor filmskog programa festivala Vuk Savić poručio je posetiocima da je "fenomenalan osećaj" videti ih u ovolikom broju. Kako je najavljeno, u okviru Zemun festa će na Bogojavljenskom platou nastupiti 22. avgusta S.A.R.S, 23. avgusta Nervozni poštar, 24. avgusta Ničim Izazvan, a festival zatvaraju Neverne bebe 25. avgusta.

Posetioce Zemun festa do 25. avgusta očekuje filmski repertoar u otvorenom bioskopu "Central" na Velikom trgu, gde će biti prikazana ostvarenja "Coup de Chance", "The Girl With the Needle", "The Second Act" , "Scorched Earth", uz selekciju najboljih studentskih filmova. Manifestacija poseduje Dečju zona i "Strit" (street) market, sa više od stotinu izlagača i ponudom hrane i pića, i mogućnošću upoznavanja sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija. Zemun fest se organizuje uz podršku Gradske opštine Zemun, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Ministarstva turizma i omladine, Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading