vrućina
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Do kraja avgusta očekuje se sunčano i tropski toplo vreme, piše meteorolog Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Telegraf.

Već od vikenda očekuju se temperature iznad 35°C, a najvrelije će biti u nedelju i početkom sledeće sedmice, uz maksimalne temperature i do 38°C, u Beogradu do 37°C.

Očekuje se uglavnom sunčano vreme, ponegde uz umerenu oblačnost.

Sredinom sledeće sedmice očekuje se tek neznatni pad temperature vazduha, pa će one poslednjih dana avgusta biti uglavnom od 30 do 35°C, stoji u prognozi.

vrućina

Foto: Shutterstock

 

Sredinom sledeće sedmice ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Prema trenutnim prognozama i početak septembra doneće veoma toplo, a moglo bi se reći i tropski toplo vreme, uz temperature od 30 do 35°C.

U Beogradu i većim urbanim sredinama na severu Srbije i u košavskom području sve do kraja avgusta i dalje se očekuju tropske noći, što znači da ni minimalne temperature neće padati ispod 20°C.

Dakle, zahlađenja nema na vidku, a kraj avgusta i prvih deset dana septembra doneće Srbiji i dosta sušan period, uz deficit padavina, tako da ponegde gde i bude bilo lokalnih pljuskova, ne očekuju se značajnije, biti bitnije padavine, zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading