KRAJ TOPLOTNOG TALASA, ALI STIŽE NEŠTO JOŠ GORE! Ova grupa će biti na najjačem udaru
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, veoma retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom na istoku i jugu Srbije, kao i u planinskim predelima. 

Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 13 do 22, najviša od 33 do 37 stepeni. 

U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 17 do 22, najviša oko 35 stepeni. 

U Srbiji sledećih sedam dana promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, ali nestabilno, što nikako neće prijati meteoropatama. Uz dnevni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 30 do 35 stepeni. 

I na sajtu RHMZ-a se u biometeorološkoj prognozi upozorava da pojedinim kategorijama ljudi danas ovo vreme neće nikako prijati. 

- Iznad našeg područja se zadržava relativno nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Srčanim bolesnicima i asmatičarima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Mogući su razdražlјivost i glavobolјa. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

RHMZ

RHMZ

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading