vrućina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Meteorolog Ivan Ristić kaže da je jučerašnji dan bio poslednji najtopliji u ovom toplotnom talasu, i da što se ove godine tiče više nećemo imati tako vrelih dana do narednog leta.

- Cirkulacija nad Evropom se menja i stiže nam visinski ciklon. Tako da ćemo već sutra imati dosta oblaka ali i pljuskove sa nešto nižim temperaturama. Za vreme te oblačnosti maksimalne temperature mogu biti do 30 stepeni - rekao je Ristić za 24sedam.

Ali, on dodaje da sparine koje su trenutno aktuelne neće tako brzo proći iako će temperature biti nešto niže. 

- Treba napomenuti da ovo osveženje neće biti drastično pa će temperatura padati jedan stepen svaka dva-tri dana - rekao je on.

Ristić smatra da će sutra u skoro čitavoj Srbiji padati kiša, ali pad temperature ispod 30 stepeni nećemo imati pre septembra.

- Oko 3. ili 4. septembra se može očekivati svežije vreme i maksimalna dnevna temperatura oko 30 stepeni. A tek oko 7. ili 8. septembra stiže nam pravo osveženje kada bi temperature trebalo da padnu ispod 30 stepeni - pojašnjava Ristić.

Meteorolog je podsetio da, uprkos nešto nižim temperaturama, ne vidi kraj vrućini.

- To nije drastičan pad temperature da bi mogli reći da nas čeka zahlađenje. Zbog toga još ne vidim kraj vrućinama - zaključio je Ristić.

(24sedam)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading