Kiša
Foto: Alo/TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

Da početak školske godine neće označiti i početak jeseni, govori najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda za prvu dekadu septembra, koja kaže da se tropski dani nastavljaju i početkom septembra.

RHMZ

RHMZ

 

 

Vremenska prognoza za subotu

Poslednjeg dana avgusta očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab i umeren severni i severozapadni vetar, a najniže temperature kretaće se između 16 i 20 stepeni Celzijusa.

Očekuje se da će dnevni maksimumi biti između 30 i 35 stepeni.

Kako je istaknuto na sajtu RHMZ-a na većem delu teritorije naše zemlje u subotu će biti upaljen žuti meteoalarm koji se odnosi na visoke temperature i opisuje se kao vreme koje može biti potencijalno opasno, dok se u istočnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuje i pojava pljuskova sa grmljavinom.

Bačka, Banat i Pomoravlje su područja sa narandžastim meteoalarmom, u kojima se upozorava na ekstremno visoke temperature.

RHMZ

RHMZ

 

 

Vremenska prognoza za početak septembra

"Tropski dani nastavljaju se i u prvoj dekadi septembra. Od 1. do 5. septembra maksimalna temperatura biće od 31 do 36 stepeni Celzijusa, a od 6. septembra od 30 do 33 stepena", stoji u nedavnoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U većini mesta očekuje se pretežno sunčano vreme, a sredinom dana i posle podne (uz lokalni razvoj oblačnosti) i dalje će biti uslova za kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom. Razvoj oblaka biće češći na istoku i jugu Srbije, kao i u planinskim predelima, dok se u ostalim krajevima mogu inicirati kao veoma retka (izolovana) pojava.

RHMZ

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading