Klizište
Foto: Alo/Foto: RINA

Klizište koje se pojavilo u Užicu u ulici Alekse Šantića na deonici kojom prolazi deo magistralnog gasovoda biće sanirano. Prema predviđenim planovima i utvrđenim rokovima radovi bi trebalo da budu završeni početkom oktobra meseca. Tokom izvođenja radova niko od potrošača nije ostao bez gasa, a snabdevanje će biti uredno i tokom svih radova, navodi se na sajtu grada Užica.

- Deo magistralnog gasovoda u toku prethodne godine je obezbeđen, a posle svih neophodnih procedura, juče su počeli radovi na sanaciji klizišta. U prethodnom periodu pribavili smo sve neophodne dozvole i uradili eleborate, izjavio je Miloš Milivojević direktor JP „Užice razvoj“.

Kako se lokacija klizišta nalazi u neposrednoj blizini dalekovoda, bilo je neophodno uraditi elaborat na koji je dalo saglasnost preduzeće ’Elektromreža Srbije’ (EMS), takođe ovo je magistralni gasovod kojim upravlja JP ’Srbijagas’, pa je bilo neophodno dobiti i njihovu saglasnost.

- U ovom mesecu pribavili smo neophodne saglasnosti i dobili građevinsku dozvolu, nakon čega su započeti radovi. Rok za završetak je 35 dana, odnosno početak oktobra meseca, naglašava Milivojević.

Prema njegovim rečima radovi na sanaciji klizišta iziskuju izradu 32 šipa u dva reda, kao i gredu na koju će biti vraćen deo gasovoda, koji je uklonjen i ono što je važno naglasiti, nijedan korisnik neće ostati bez gasa sve dok traju radovi. Takođe, sve će biti urađeno pre početka nove grejne sezone, tako da neće biti nikakvih problema ni u tom pogledu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading