Vatrogasci
Foto: Printscreen/RINA

Vatrogasci-spasioci iz Šapca su protekle noći dva puta uspešno gasili požar u jednom domaćinstvu u mestu Duvanište, što ne pamte ni najstariji pripadnici ove službe.

Prvi put u 1,20 sati posle ponoći, 2 vozila i 4 vatrogasca su stigli u ovo domaćinstvo posle dojave da gori senjak, primljene 25 minuta ranije. Sprečili su da izgori senjak u kojem je bilo oko 3000 bala sena i slame.

Međutim, u 5,03 časova, svega 3 sata nakon "likvidacije" požara usledio je novi poziv iz istog domaćinstva u kojem se ponovo zapalio senjak.

Iako su vatrogasci brzo stigli, zbog velike količine sena i slame, vatra se proširila na ceo objekat površine preko 100 kvadrata. Izgorele su i 4 prikolice za razbacivanje đubreta i dvoosovinka, rol presa, roto kosačica, katapult za presu, kosačica za travu...

- Požar je bio ogroman, plamen i gust dim su se uzdizali u nebo. Prvo su stigla 2 vatrogasna vozila, a potom u pomoć još jedno. Pet vatrogasaca su požrtvovano gasili vatru, nisu stali do jutarnjih sati. Materijalna šteta je velika, izgorela je hrana za stoku i mehanizacija - rekli su očevici.

Tokom dana, po nalogu javnog tužioca, uviđaj su obavili pripadnici policije i nadležna protivpožarna inspekcija.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar izazvan namerom.

- Istraga će biti nastavljena da bi se do kraja razjasnilo kako je u istom domaćinstvu u jednoj noći dva puta planula vatra. Teško je poverovati da se sve dogodilo slučajno - naveo je izvor.

(Telegraf)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading