hladno vreme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

RHMZ je u 12:30 izdao meteorološku najavu u kojoj stoji sledeće: 

- Na jugozapadu Srbije u toku popodneva promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Oni takođe dodaju: 

RHMZ

RHMZ

 

 

Danas i sutra veoma toplo. U petak manji pad temperature. 

Danas i sutra (04 - 05.09) pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 37 °S, a uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na zapadu i jugu Srbije.

U petak (06.09) promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo - maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 °S.

U subotu (07.09) se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali.

U nedelju (08.09)pretežno sunčano i ponovo veoma toplo (od 30 do 35 °S). Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Sledeće sedmice (od 09.09) promenljivo, povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom, a početkom sedmice u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 °S.

RHMZ

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading