Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Danas sunčano i veoma toplo, posle podne i uveče će se sa jugozapada širiti zona nestabilnosti koje će ponegde doneti grmljavinske pljuskove, ređe i nepogode uz prolazno jak jugozapadni vetar. Maksimum danas i do oko +38 stepeni Celzijusa, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

U petak promenljvo oblačno i nestabilno, povremeno uz grmljavinske pljuskove koji će uglavnom dolaziti sa jugozapada. Vetar južni i jugoistočni, a u zonama pljuskova jugozapadni. Nad većim delom regiona će vrućina popustiti, tako da će se maksimumi kretati od +23 na zapadu do oko +34 na istoku regiona.

Za vikend malo do umereno oblačno i toplo uz ređu pojavu pljuskova i to uglavnom u subotu na istoku regiona. Vetar zapadni i jugozapadni, u nedelju duž Jadrana jugo, a na istoku regiona košava.

Za vikend dnevni maksimum od +25 do +32 stepena Celzijusa. U ponedeljak će se preko Alpa prebacivati jak hladan front koje će na Jadranom usloviti formiranje sekundrnog ciklona.

- Taj ciklon će u utorak i sredu uticati na vreme nad nama. U ponedeljak tokom dana jače pogoršanje i to prvo na zapadu, a do kraja dana i na istoku regiona. Osim pljuskova može biti i vremenskih nepogoda - upozorava meteorolog.

Vetar u okretanju na zapadni smer i u zoni padavina na kratko jak i olujan. Dnevni maksimum u padu i trebao bi se kretati od +17 do +24 stepena Celzijusa.

Utorak i sreda donosi malo toplije ali vrlo nestabilno vreme uz grmljavinske pljuskove. Ponovo će početi jugo i košava. Maksimumi od +24 do +29 stepeni Celzijusa.

Drugi deo sledeće nedelje i prema sledećem vikendu moguća još jedna ciklogeneza uz konkretnije padavine i dalje osveženje tako da bi oko 14. septembra temperatura bila ispod proseka što se zaista dugo nije desilo.

Sumirano, od petka, a posebno od ponedeljka dolazi promena vremena i kraj dugog, sušnog, leta, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading