lončar
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Tom prilikom je potpisan i Ugovor o saradnji do kraja 2025. godine, koji sadrži sve definisane dogovore u okviru postojeće saradnje Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije.

- Podrška dr Klugea, posebno u vreme kovid-19, ali i u svim ostalim aktivnostima Ministarstva zdravlja u proteklom periodu, dale su nam veliki podsticaj i snažan impuls u realizaciji naših zacrtanih planova i programa. Očekujemo da ovakva saradnja bude dodatno unapređena i obogaćena novim sadržajima u interesu naših građana i zdravstvenih radnika. Zadovoljstvo je imati ovakve saradnike i prijatelje poput dr Klugea i njegovog tima u Beogradu, a to nam je garant da ćemo u budućnosti ostvariti još bolje rezultate u okviru naše saradnje, koji su i do sada bili već bili zavidni - rekao je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Dr Hans Kluge, Regionalni direktor Svetske zdravstve organizacije za Evropu, zahvalio se ministru Lončaru, što je zdravlje postavio kao jedan od glavnih stubova u agendi nove Vlade.

- Radujemo se zajedničkom radu na daljem unapređenju prevencije hroničnih nezaraznih bolesti, jačanju primarne zdravstvene zaštite, inovacijama uključujući transfer mRNA tehnologije, digitalnom zdravlja, kontroli duvana i na novoj Mapa puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu. Uvek je zadovoljstvo sarađivati sa njim i njegovim timom na robusnom akcionom planu koji će osigurati bolje zdravlje za sve građane Srbije - poručio je dr Kluge.

Doktor Fabio Skano, direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji i specijalni izaslanik Regionalnog direktora za Zapadni Balkan, istakao je da se raduje zajedničkim aktivnostima sa Ministarstvom zdravlja na terenu.

- Željno iščekujemo konkretne korake za odgovor na uticaj koji klimatske promene imaju na zdravlje, jačanje odgovora na hitne situacije i podršku imunizaciji - poručio je dr Skano.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading