Nevreme
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U petak promenljivo oblačno i u večini mesta malo svežije u odnosu na protekle dane. Povremeno će biti uslova za nestabilnosto i to uglavnom ujutro i pre podne i ponovo krajem dana, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Duvaće južni vetar, duž obale jugo, a u košavskom području umeren, jugoistočni vetar. Dnevni maksimum od +23 ponegde na zapadu do oko +33 ponegde na istoku.

- Za vikend uglavnom suvo ali će i dalje biti moguća pojava pljuska posebno u subotu pre podne na severu regiona. Jugo i košava u pojačanju. Dnevni maksimum od +24 do +31 stepena Celzijusa, što je toleratnije nego u proteklim nedeljama ali i dalje iznad proseka - stoji u prognozi.

U ponedeljak se očekuje premeštanje jakog, hladnog fronta uz formiranje sekunarnog ciklona nad Jadranom.

Kao posledica toga preovlađivaće pretežno oblačno uz česte padavine, koji će i to vrlo obilnih biti i na Jadanu, vetar će i dalje povremeno biti pojačan do dok zapadni i jugozadni.

U drugom delu sledeće nedelje je uz dalje osveženje moguća pojava novih,obilnih padavina, dok će vetar okrenuti na pojačan, severozapadni.

Sumirano, od petak vrućina polako popušta, a kraj vrelog i sušnog leta bi trebao doći od ponedeljka, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading